Spring til indhold

Angst om natten

  • 2 min read

Hvad skal du gøre, når hjertet banker, og du er ved at få en drivvåd undertrøje, fordi du sveder ualmindeligt meget. Og nej, du er hverken forelsket eller blevet placeret i en sauna. Du har et angstanfald, som du godt ved, kan være farligt for dig. Du burde ringe med det samme til den psykoterapeut i København, som du har været i behandling hos i de sidste par uger. Du ringer hende bare ikke op. Ikke fordi du ikke må. Hun har fortalt dig, at det skal du gøre. Du gør det ikke, fordi du har en så indgroet idé om, at man ikke må forstyrre folk efter kl. 21:00 om aftenen.

Det er noget pjat

Det er altså noget pjat. Og du skal lære det nu. Din psykoterapeut inde i København har jo fortalt dig flere gange, at du ikke skal være bange for at ringe hende op. Også selv om klokken er 2:00 om morgenen. Hun er din terapeut – det er hende på denne hjemmeside. Hun har valgt, hvordan hun vil hjælpe dig igennem dine problemer, og derfor skal hun være til stede for dig 24/7. Det var med de ord, hun sagde det til dig. Så hvorfor hører du ikke efter, og gør, som hun siger? Jeg ved godt, at det kan være svært at overvinde sig selv til at bryde nogle uskrevne regler.

Men det er måske værd at bryde dem, så din psykoterapeut kan se, at du virkelig lytter og gerne vil videre, så du kan få et godt liv. Det er jo dit liv, det handler om. Det handler ikke om din terapeuts liv. Hun skal nok klare sig. Lige nu har du brug for hjælp. Det bedste, du kan gøre, er at ringe nu. Sommetider kan en kort telefonsamtale være tilstrækkeligt, så du falder til ro og måske kan sove igen. Og så kan I jo fortsætte samtalen næste dag. 5 minutters forstyrrelse ødelægger ikke din terapeuts aften.