Spring til indhold

Badesko også til vinter?

  • 3 min read

Du har fået øjnene op for vinterbadning. Nogle af dine venner har prøvet det. Dengang de gjorde det systematisk, var de meget glade for det. De talte om, at de fik mere energi og livsglæde ud af det. Du vil også gerne prøve det. Derfor har du iværksat en plan: Den går ud på, at du simpelthen tager cyklen de 2 km ned til stranden – hver morgen – og får en dukkert i havet. Du indrømmer, at det kan være lidt svært at komme afsted – især nu, hvor det kun er 12 graders varme om morgenen. Din stædighed og nysgerrighed holder dig dog til din plan.

Udstyr til vinterbadning

Du kan dog godt mærke, at vandet ikke er så varmt, som dernede på Mallorca. Og det får dig til at tænke over, om der måske findes særligt vinterbade udstyr, som du skal anskaffe dig, inden det bliver alt for koldt at komme i vandet. Du går derfor på nettet, for at se efter badeudstyr. Din første søgning viser dig badebolde og oppustelige badebassiner til haven. Det var ikke lige det, du havde i tankerne. Den næste søgning: ”svømmeudstyr” får dig henvist til en masse butikker, der sælger badebukser, bikinier og badehætter. Lidt irriteret forsøger du igen: ”Vinterbade udstyr”. Hurra, Google har forstået dig nu. Du ser på billeder af forskelligt udstyr til vinterbadere.

Nordic Heat

Der er både våddragter, halsedisser fra et firma, der hedder Nordic Heat, minisæder, der kan holde rumpen varm, når du sætter dig på bænken efter dukkerten. Ikke et dårligt lille stykke udstyr. Du kan også se, at der er to rigtigt fornuftige ting, som du slet ikke har tænkt på, som er nyttige til vinterbadere: Et par neoprensko, der kan holde fødderne varme. Et par handsker, der holder hænderne varme. Sitet, du er inde på, foreslår også en våddragt og en hætte, der kan trækkes helt ned til halsen. Du tænker dig lidt om. Er en våddragt virkelig nødvendig? Måske, måske ikke.

Badesko i neopren

Er et par neoprensko nødvendige? Du hælder til, at ja, det er de. Du skriver derfor badesko på din huskeseddel. Er hætten et must? Du kan ikke finde et svar. Handskerne? Ja, det vil du mene. Du skriver derfor også handsker på din seddel. Minisædet, der kan opvarmes? Vil være rart at have de rigtigt kolde dage.

Du trevler hele sitet igennem og får lavet en liste, over vinterbade udstyr, som du mener vil være godt at have – i det mindste her i din første sæson som vinterbader. Du laver dog også en liste over det udstyr, som det måske viser sig, at det bliver nødvendigt, at du anskaffer dig på et senere tidspunkt. Den første liste er ikke så lang. Det er fint. Den anden er meget lang. Ok, måske bliver der ændret på det.

Lige nu handler det om, at du skal finde et par badesko, der passer dig, og som kan holde dine fødder varme. Det, mener du, er det vigtigste. Og ja – de vil da også kunne give dig lidt beskyttelse mod nogle af de skarpe sten, der er på stranden.