Spring til indhold

Elsker sol og sne

  • 3 min read

Søndag morgen. Solen skinner. Indenfor er her lunt. Udenfor er det næsten nede omkring 0 graders varme. Jeg ligger på sofaen og nyder stilheden. Nyder, at jeg ikke skal ud og knokle i haven. Eller lave en eller anden reparation i huset. Nyder, at jeg har en lang søndag foran mig. Min familie sover stadigvæk. De er nogle sovehoveder. De elsker at sove længe. Selv har jeg det ganske fint med at komme ud af fjerene tidligt. Elsker også den time, hvor jeg bare kan være helt alene. Klokken er ved at være 10. De vågner snart. Min stille-time alene er snart forbi. Jeg finder min mobiltelefon frem og begynder at scrolle i den. Kigger lidt på Facebook. Kedelig. Finder min skridttæller og tjekker, hvor mange skridt jeg fik gået i går. Kun 7553. Tænker, at det betyder, at jeg skal ud og gå en lidt længere tur i dag.

Vores skønne campingferie

Jeg finder mine fotografier frem. Finder billederne fra sommerferien og kigger på dem. Kommer til at fnise af nogle tossede billeder, der viser, hvor fjollede vi var, da vi var på camping i Italien med https://danskbilferie.dk/camping/italien. Det var en skøn ferie. Vi var nede ved Adriaterhavskysten. Og ja, selvom vi ikke lige var i retningen af Napoli, så blev der altså spist pizza og pasta i massevis. Det var en oplevelse at få pasta med citrusfrugter. Eller med sardin. Og ja, det var også en god oplevelse at være på camping. Igen. Endeligt. Vi havde jo savnet at kunne komme afsted på sådan en kør-selv ferie. Men det lykkedes i år. Jeg kigger på billederne. Der er billeder af vores børn, der bader. Der er billeder af smuk natur. Der er billeder fra forskellige, små markeder, vi besøgte, og hvor italienerne solgte alle mulige ting: antikviteter, frugt og grøntsager, fisk, møbler.

Skal vi på skiferie i år?

Tænker lidt over, hvor heldige vi er. Vi kan tage på ferie når som helst. Nyde, at vi kan campere eller bo på hotel. Vi kan tage på sommerferie. Eller skiferie i Norge, hvis vi vil det. Vi har det godt. Er måske lidt forkælede i virkeligheden?
Jeg kan høre, at min mand er vågnet. Han er gået i bad. Bruseren. Jeg lukker øjnene. Tænker, at det ville være så lækkert, hvis han bare lige kom herind i stuen til mig og tilbød at lave morgenmad. Eller brunch. Vi kan godt lide et godt solidt morgen – formiddagsmåltid om søndagen. Det fritager os for at skulle lave frokost.

Bare hygge på normal vis

Jeg rejser mig fra sofaen. Går ud i køkkenet og begynder at finde ingredienser frem til måltidet. Æg, mælk, forskellige salater, syltetøj. Begynder at bikse mel, æg og mælk sammen til pandekager. Finder panden frem. Går i gang med at dække et flot bord. Min mand kommer ind i køkkenet til mig. Han er frisk. Dufter dejligt. Han er glad. Vil gerne hjælpe. Han er god til det der med at stege pandekager. Så det bliver hans opgave. Jeg går ind til vores børn. Vækker dem. De skal op. Vi skal have morgenmad. Og så står den ellers på lang gåtur.