Spring til indhold

Er der jobs i Spanien?

  • 3 min read

Har du lyst til at prøve at leve og arbejde uden for Danmark? Det er en stor beslutning at tage. Det er en svær beslutning. Det er dog også en tiltrækkende idé, ikke? De fleste vil jo sige, at det altid er godt at komme væk fra de vante omgivelser. De vil sige, at det er sundt at se andre måder at leve og eksistere på. De siger, at du får en større horisont og meget mere erfaring, end hvis du bare bliver hjemme. Jeg vil give dem ret. Det er sundt for alle at blive kastet ud på lidt dybt vand. Det er sundt at få kendskab til andre kulturer. Også selvom man måske er bange for det – til at begynde med.

Ledige jobs i Spanien

En af mine venner tog en beslutning for et lille års tid siden. Han havde lige færdiggjort sin uddannelse, men kunne – mærkværdigvis – ikke finde et job i Danmark. Måske fordi han er filosof? Hvor arbejder en filosof? Han havde sendt mange ansøgninger til forskellige jobs i Danmark. Men det gav ikke resultat. Han besluttede derfor, at Danmark er for lille til ham. Han begyndte at lede efter ledige jobs i Spanien. Til at begynde med var han skuffet. Ingen jobs i Spanien. Men så en dag, der sidst i januar 2021 dukkede der en mail op i hans indbakke. Det var fra en spansk organisation, der samarbejder med en dansk. De havde brug for en kurator til en udstilling, der handlede om handelsvejene i Europa i middelalderen. De havde fået hans CV udleveret fra en organisation i Spanien, som han havde søgt en stilling hos. Den spanske organisation tilbød ham stillingen som kurator for udstillingen – og han sprang selvfølgelig til.

Det varede ikke så længe

Han arbejdede for dem i 5 måneder. Udstillingen blev sat op, men den blev desværre ikke en succes. Han blev kort sagt afskediget. Han havde dog lært at leve i Spanien. Han var glad for at bo dernede. Og han havde fundet ud af, at han sagtens kunne leve i Spanien med en lokal løn. Så han var slet ikke bange for at søge efter andre ledige jobs i Spanien. Og der er faktisk flere jobs dernede, der kræver, at man kan tale dansk. Han arbejder i dag i en stor international organisation. Ikke som filosof. Nej. Han arbejder som almindelig medarbejder i et stort servicecenter, hvor han bruger sine danskkundskaber. Samtidigt er han ved at lægge sidste hånd på en bog, han har skrevet. Den er filosofisk. Den handler om forskellene i udsyn og tænkemåder mellem Nord- og Sydeuropa. Det er en spændende bog. Han bruger al sin fritid på at skrive den.

Hop ud i det!

Så, hvis du står og mangler et job, så er det måske værd at overveje mulighederne, der findes for at få et job i Spanien. Du behøver nødvendigvis ikke at skulle arbejde med lige det, du har uddannet dig til. Det kan du finde masser af tid til at gøre i din fritid. Ligesom min gode ven gør det. Tænk over det. Du taber intet ved at prøve det af.