Spring til indhold

Erhvervsadvokat i København?

  • 3 min read

Det kan være en jungle at bevæge sig ind i, når I skal til at etablere et selskab. Der findes jo mange forskellige virksomhedsformer: Aktieselskaber, interessentskaber, anpartsselskaber, personlige virksomheder, fonde og mange andre.
Der er regler for alle virksomhedsformerne – og selv om de i nogle tilfælde kan ligne hinanden til forveksling, så vil der altid være en eller anden detalje, der afviger fra den ene selskabsform til den anden. Det er derfor totalt afgørende, at I finder en advokat til erhvervsret i København, når I skal til at etablere jeres virksomhed. Denne advokat vil nemlig kunne guide jer igennem den jungle af regler og virksomhedsformer, så I vælger den rigtige form. Og det er vigtigt, at I vælger den rigtige form: Nogle selskabsformer kræver, at I hæfter personligt. Andre kræver det ikke. Nogle selskabsformer beskattes på en måde, andre på en anden. Og fordi det i sidste ende handler om virksomhedens (og jeres private) økonomi, så er det bedst, hvis I får den bedst mulige vejledning – lige fra før I stifter virksomheden.

Mange fordele

Det vil også være en lettelse for jer, hvis i finder en advokat i erhvervsret, fordi han eller hun nemt vil kunne hjælpe jer med at få skrevet de vedtægter, som I har brug for ned. Der er altid en masse små detaljer i vedtægter, som vi glemmer at overveje. Dem kan advokaten lige finde frem og få jer til at forholde jer til.

Sker det så en gang ude i fremtiden, at I bliver nødt til at ændre på jeres selskabsform, ja så er det jo ret praktisk, hvis I kan kontakte den advokat i erhvervsret, som hjalp jer, da i etablerede virksomheden. Det kan jo godt komme på tale.

Aktieselskab?

I er måske allerede nået til det punkt, hvor I kan se, at I skal bevæge jeres virksomhed fra at være at anpartsselskab til at blive et aktieselskab. I sådan et tilfælde vil den advokat til erhvervsret, som hjalp jer med etableringen, sikkert kunne hjælpe jer med det også. Der skal jo laves om på vedtægterne. Og der skal måske også laves en ny registrering af firmaet. Der bliver nok også brug for en kapitalforhøjelse, som også skal indberettes og registreres. Der er en masse udenom selve driften af virksomheden, som har med love og paragraffer at gøre – og det er det, som jeres advokat kan hjælpe jer med, så I kan koncentrere jer om, at virksomheden får succes.

I tilfælde af opløsning

Måske er det slet ikke en omdannelse af jeres selskab, der er på tale. Måske er I blevet enige om, at I ikke kan samarbejde, og selskabet skal derfor opløses. Dette er også en proces, som kræver, at I bruger den viden, som en advokat i erhvervsret har.

Uanset om det er en ny virksomhed, der skal etableres, eller om det er en lidt ældre virksomhed, der skal omlægges eller lukkes, så skal I have fat i den advokat i erhvervsret, som er bedst for jeres situation lige nu. Han vil kunne gøre livet nemmere for jer. Uanset om det går den ene eller den anden vej for virksomheden.

En anbefaling:

Eriksson Advokater ApS
Amaliegade 6, 2. tv
1256 København K

Tlf. +45 60 666 888