Spring til indhold

Ferieboliger ved badelande

  • 3 min read

Det har været så skønt at have tid til at være hjemme i julen. Du tog nogle fridage og brugte tiden på at holde julen. Helt ligesom alle andre danskere gør det: Julemiddag, dans, sang, julefrokoster hos familie og venner – og så selvfølgelig nytårsfest med venner. Det bedste var dog, at du fik tid til at tale med børnene. Og I fik tid til at tale lidt om, hvad I skal lave sammen næste gang, I skal på ferie. Og det skorter bestemt ikke på gode idéer. Der var flere forslag om, at I skulle tage på bilferie til et eller andet fremmed sted og så bo i et mobilhome i sommerferien – gerne ved et badeland. I mindst 14 dage.

Juniors forslag

Det var dit yngste barn, som foreslog det. Han havde fundet en masse gode legekammerater, da i var på camping ved Adriaterhavskysten sidste år. Det havde være så skønt for ham. Og din lidt ældre datter havde da også sat pris på, at hun ikke skulle udsættes for insekter. I det mobilhome som I overnattede i – dernede på den der camping – havde hun jo ligesom en idé om, at hun var bedre beskyttet imod insekterne, fordi I sov inde i et hus. I sov ikke i et telt.

Frankrigs mange ferieboliger

Der var også et forslag om, at I skulle tage på bilferie i Frankrig til sommer – der er jo gode muligheder for at finde ferieboliger der. Der blev ikke sat sådan et tidsrum på for, hvor længe I skulle være afsted. Det var din hustru, som foreslog det. Hun har længe gået og puslet med Frankrig. Alt har været og er fransk lige for tiden: Maden hun laver, sproget, som hun lærer, litteraturen hun læser og filmene, som I skal se – alt er fransk. Så længe hun bare holder sig fra fransk mode – og dyre franske parfumer, så er det ok. Og det kunne da godt give mening at tage på campingferie i Frankrig. Sådan ved kysten ud til Atlanterhavet.

Sydeuropa har så meget at byde på

Du er lidt i tvivl om, hvad du selv ville foretrække. Egentlig ville du gerne på campingferie ved Adriaterhavet igen. Men denne gang på den kroatiske side. Der skulle efter sigende være meget smukt. Og Kroatien er jo et totalt ukendt land for jer. I har allerede været på bilferie i Italien mange gange. Men en ferie i Frankrig kunne også være spændende – og lærerig. I det mindste for din hustru: Hun vil kunne få afprøvet det fransk, hun har lært. Hun vil kunne få lov til at smage ægte fransk mad. Hun vil sikkert også nyde at komme i sådan en udendørsbiograf og se en fransk film – uden undertitler! Og dog – der vil dog også være fare for, at hun kommer til at bruge for mange penge på den der shopping tur, hun altid tager på – for sig selv. Franske modehuse er jo repræsenteret i alle de større franske byer.

Den tid den sorg. Du har fået flere idéer til, hvor sommerferien skal bruges – og til hvordan den skal bruges. Og det er du glad for. Du har nemlig nu et grundlag, som du kan bruge til at lede efter jeres næste ferie.