Spring til indhold

Flytte til udlandet?

  • 3 min read

Hvad gør du, hvis du skal flytte til udlandet? Det kan være, at din arbejdsgiver har tilbudt dig et ophold på 4 år et spændende sted ude i verden. Det er et godt tilbud. Lønnen er bedre. Og der er da også nogle fordele ved at komme ud og se andre steder. Der er muligvis også en skattefordel. Det skal du have undersøgt. Du har allerede talt med familien om det. Din partner vil gerne med. Jeres børn kan komme i den internationale skole, der ligger i byen, som I skal bo i. Din arbejdsgiver har sikret, at der står en bolig til rådighed dér. Den er møbleret. Der er de nødvendige forsikringer. Der er sådan set ikke andet at gøre end at pakke tasker og kufferter og, så komme afsted. Her til den første i næste måned.

Kort varsel

Det er lidt kort tid. Og hvad skal I gøre med alle de ting, I har i huset? I vil jo gerne leje huset ud, imens I er udsendt. Det er ikke svært at få huset lejet ud. Der skal laves en kontrakt på 4 år. Men huset skal tømmes, inden I rejser. Og jeres møbler mv. skal stilles til opmagasinering i Randers. Når I kommer tilbage til Danmark om 4 år, så vil I flytte jo gerne flytte ind i huset hjemme i Randers igen. Du skal derfor ringe til en advokat, som kan hjælpe dig med lejekontrakten til de nye beboere i jeres hus.

Internationalt flyttefirma

Dernæst skal du ringe til et flyttefirma i Randers. Det skal være nogen, der tilbyder international flytning selvfølgelig. Du skal aftale med dem, hvornår de kan komme og hente jeres møbler og ting, så de nye beboere i jeres bolig kan flytte ind. Flyttefirmaet kan sikkert hurtigt finde en dag, hvor de kan komme og hente møblerne og få dem sat til opbevaring.

Det kan tænkes, at dine forældre har tilbudt dig, at I kan have nogle ting stående hos dem. Og det vil være fornuftigt at overveje det. Det kan nemlig tænkes, at I måske har nogle værdifulde ting – fx nogle malerier – som I helst ikke vil have, står til opbevaring et fremmed sted. Også selv om der er overvågningskameraer på selve opbevaringsstedet. Er det tilfældet, så skal I selvfølgelig sørge for, at flyttemændene ikke tager de genstande med sig, når de henter jeres møbler, køkkengrej, bøger og andre genstande. Her er et link til et godt flyttefirma i Randers.

Sikker opmagasinering

Når tingene er sat til opmagasinering i Randers, vil du givetvis få udleveret en nøgle til opbevaringsrummet. Den kan du måske overdrage til dine forældre, så du ved, hvor nøglen er. Den skal jo helst ikke blive væk for dig. Det kan ovenikøbet godt være, at dine forældre vil tage hen og lige tjekke, at alt står pænt og sikkert i opbevaringsrummet i ny og næ. Det giver sådan en ekstra sikkerhedsfølelse. 4 år er jo ret lang tid. Og selvom der altid er gode forhold på opbevaringsstedet, vil det da være rart at vide, at tingene er ok og ikke bliver udsat for fugt. Nu er I sådan set klar til at rejse. Din arbejdsgiver har sørget for billetter til flyet – eventuelt også til visa for jer.