Spring til indhold

Gå bananas på trommer

  • 3 min read

Vi har alle et eller andet urmenneske gemt i os. Nogle af os har opdaget det. Andre har ikke. De lever bare videre, uden at tænke på at urmennesket vil overleve. Vi spiser og sover for at overleve. Vi går på arbejde, så vi kan tjene penge til at få dækket de basale behov: Føde, reproduktion, tag over hovedet. Nogle af os har dog opdaget, at der er mere end mad og søvn i livet – vi dyrker vores fritidsinteresser. Mange af os har musik som vores store fritidsinteresse. Men ved vi, at når vi spiller på tromme, så er det faktisk urmennesket, der kommer til live?

Trommen er det ældste instrument

Trommer har altid eksisteret. Mennesket har spillet på trommer for at kunne kommunikere med hinanden. De har spillet på dem for at komme i trance og kunne tale med ånder. Og ja, rytme er noget vi alle kan kende. Det er ikke så svært. Og det rammer os altid, når vi hører et godt band, der har en god trommeslager. Vi kan ikke lade være med at danse og følge rytmen, som trommen angiver.  At vi så også er nogle, der slet ikke kan finde ud af at holde takten (rytmen) er en helt anden sag. Trommer er tilstede i næsten alle musikgenrer. Faktisk kan jeg ikke lige nu komme i tanke om andre genrer end barok- og renæssancemusik, som ikke anvender trommer. Også selvom der bestemt er takt og rytme i barok og renæssancemusik.

Fascinerende at slå på trommer

Vi, der godt kan lide at dyrke musik har sikkert også prøvet – på et eller andet tidspunkt – at slå på trommer. Det er en fascinerende oplevelse: Du kan ligesom blive fanget helt ind i, hvad et trommesæt faktisk kan præstere. Det er ikke småting. Det kan larme ret meget. Og det kan faktisk også skræmme dig. (Bare tænk på de gamle dage, hvor krigerne gik i kamp på en eller anden mark: her blev de ledsaget at trommer! Trommerne blev brugt til dels at skræmme fjenden, dels også til at indgyde soldaterne mod og styrke.)

Et trommesæt er et godt instrument at kende. Og ja, der er jo ikke tale om et enkelt instrument, som fx en guitar – eller en trompet. Det er en række instrumenter, som danner trommesættet. Der er tale om tre forskellige trommer, et bækken og en highhat. Og så kan du ellers udvide trommesættet med flere trommer – eller andre slaginstrumenter, der kan give forskellige effekter. Fx bjælder.

Gode trommesæt er ganske billige

Vil du også gerne indrømme, at der er et urmenneske i dig? Så kunne du vælge at købe et trommesæt. Du kan få digitale trommesæt, så du kan tilslutte et head set, så du ikke forstyrre andre i nærheden af dig. Du kan få billige trommesæt her, så din økonomi ikke bliver væltet. Du skal bare sørge for at finde en god instrumentforretning, der har et stort udvalg. Der kan de hjælpe dig med at finde et godt trommesæt. Du skal bare gøre dig klart, at det kan blive til en fritidsinteresse, der optager dig meget. Det er nemlig rart at slå urmennesket løs i ny og næ.