Spring til indhold

Gavepapir i metermål

  • 3 min read

Det er ved at være jul. Der er mindre end en uge til. Alle har travlt. Og alle har ombestemt sig i sidste øjeblik. Også dig. Du har nemlig besluttet at blæse på den beslutning, som I tog engang tilbage i oktober eller november: Den handlede om, at I ikke skal give hinanden julegaver i år. Krise, økonomi, forsigtighed mv. var ligesom argumenterne for, at I ikke skulle købe julegaver. Men nu har du altså ombestemt dig. Du skal da give din familie julegaver. En jul uden gaver er bestemt ikke en rigtig jul. Ok, det behøver ikke at være dyre og kostbare smykker, du køber til pigerne. Det behøver heller ikke at være den dyreste tablet, som drengen skal have. Bare noget symbolsk, så de ikke føler sig totalt glemt. Og så fattige er I altså heller ikke. Du har sparet lidt penge sammen. Og de skal altså bruges på julegaver til familien. Især børnene.

Køb af engros-gavepapir

Du har derfor travlt med at købe julegaver. Selvom det er nemt nok at købe gaver over internettet, så er der lidt bøvl med at sørge for, at ingen i familien opdager, at du ofte skal ned til pakkeshoppen i dit nabolag. Du klarer det dog. Og du får smuglet gaverne ind på dit hjemmekontor. De ligger skjult i det aflåste skab. Det, du bare lige har glemt, er, at du får brug for gavepapir. Du har jo ikke villet betale for at få varerne gaveindpakket. Og her er der så et lille ekstra problem. Du bliver nødt til at finde en god undskyldning for at du skal boghandleren, så du kan købe gavepapir, tape og gavebånd. Og eventuelt også nogle ’til og fra’ kort. Du kan ikke rigtig købe nok til at kunne købe engrospapir.

Det er dog et problem, som du kan løse, ved at sige, at du blev lidt forsinket ved den der julefrokost, som du skal til i morgen. Du kan lige lægge vejen forbi boghandleren efter frokosten og få købt gavepapiret. Og husk også at få købt en god papir-saks.

Smugler det hjem

Når du har fået smuglet gavepapir, bånd, etiketter mv ind på dit hjemmekontor, så er du næsten i mål med din plan om at give familien julegaver. Nu mangler du bare at finde tid til at pakke gaverne ind. Og det kan blive en svær opgave. Skal du finde på en eller anden vrøvlende forklaring om, at du er nødt til at kigge lidt ekstra grundigt på nogle regnskaber, så I kan få lagt et rimeligt sikkert budget for det kommende år? Det er muligvis den løsning, du skal ty til. Din partner hader alt, hvad der har med økonomi at gøre. Og børnene er ligeglade med, hvad du bruger din tid på hjemmekontoret til.

Så det bliver ad den vej, du finder en undskyldning for at bruge lidt ekstra tid på hjemmekontoret. Alene. Du finder gavepapiret, saksen og tapen frem. Får pakket gaverne fint ind. Eller: I det mindste så fint, som dine fumlefingre kan. Nu skal der holdes jul. Rigtig jul. Og ja, du skal da huske, at gavepapiret kan genbruges. Du købte jo ikke sådan decideret julegavepapir.