Spring til indhold

God service på Frederiksberg

  • 3 min read

Vi vil alle sammen gerne føles, og godt tilpas. Altid. Vi vil gerne have et godt helbred. Vi vil gerne være i form. Men vigtigst af alt, så vil vi være trygge i vores hjem. Er vi ikke det, så kan fitness og godt helbred faktisk blive til dårligt helbred. Det er derfor vigtigt, at vi – du og jeg – tager det alvorligt, når jeg skriver, at du altid skal tænke på din boligs sikkerhed. Altså du skal ikke tænke på det 24/7 hele året rundt – sådan 24/7/365. Men du skal have det in mente jævnligt. Af flere grunde:
Den vigtigste: Du vil ikke have ubudne gæster i din bolig.

Indbrud er traumatisk

Det er en traumatisk oplevelse at opleve, at der har været indbrud i boligen. Det lyder måske, som en bagatel, når du hører om folk, der har haft indbrud. Du tænker, at de er hysteriske. Det eneste tyven tog, var jo en lap top. Javel. Men bare tanken om, at andre mennesker kan komme ind i din bolig og tage ting, som måske har meget stor værdi fra dig, er ikke rar. Og har du oplevet, det, så ved du også, at jeg har ret: Et indbrud kan medføre ret store psykiske problemer, for offeret for indbruddet.

Den næste, vigtige grund til, at du skal tænke på din boligs sikkerhed, der at dit forsikringsselskab måske har sat en regel op, for hvornår de vil dække tab, du lider, hvis der sker et indbrud. Det er nemlig slet ikke usædvanligt, at forsikringsselskaberne forlanger, at der er særlige sikkerhedslåse til din bolig.

Låsesmede udfører tyverisikring

Derfor bør du jævnligt få dine låse tjekket. Sådan et tjek kan alle låsesmede udføre. Bor du fx i København, så skal du bare finde en låsesmed i København, som kan komme og foretage tjekket for dig. Det behøver ikke at være en stor omkostning. Og det er da stadigvæk nemt at finde en billig låsesmed. Og nej, en låsesmed på Frederiksberg – se her – koster ikke mere end låsesmede, der har hjemme andre steder. Så få dine døres låse tjekket. Jævnligt.

Ofte vil låsesmeden kende til dit forsikringsselskabs politikker omkring sikkerhed og dækning af eventuelle tab – og han vil helt sikkert være i stand til at rådgive dig om, hvilken lås du eventuelt bør få sat i dørene, så dit forsikringsselskab ikke kan undsige sig erstatningen, hvis det skulle ske, at der sker indbrud i din bolig.Det er bestemt også værd at se nærmere på elektroniske låse som for eksempel Iloq  – se mere her.

Omkodning eller udskifting?

Når du har fået tjekket dine låse, så vil låsesmeden kunne fortælle dig, om der er brug for en enkel omkodning, eller om der skal en udskiftning til. Det kommer lidt an på, hvad det er for en lås og nøgle, du bruger lige nu. Og det kommer naturligvis an på dit forsikringsselskabs krav til sikkerheden i din bolig. Det kan faktisk være lidt kompliceret at finde ud af uden hjælp fra en fagmand. Men låsesmeden er din fagmand i dette tilfælde. Han vil nemlig kunne skelne imellem krav fra forsikringsselskaber og realiteterne. Så: Vil du sørge for at få dine låse tjekket – hurtigst muligt?