Spring til indhold

Jakker med plads

  • 3 min read

Nu ved jeg ikke, hvad du gør, når du skal købe tøj. Selv gør jeg det på den måde, at jeg bruger lang tid på at overveje, hvad jeg skal købe, førend jeg egentlig foretager købet. Lad mig forklare dig, hvad jeg mener: Når jeg fx gerne vil købe en jakke til min mand, så bruger jeg ret lang tid på at kigge på jakker til store mænd. Jeg går ture i byen, hvor jeg kigger på jakker, som mænd har på. Jeg ser jakker til mænd, der er slidte. Jeg ser jakker, der er elegante. Jeg ser dyre jakker. Jeg ser billige jakker. Jeg kigger på jakkerne, og ja, jeg kigger da også på manden, der har den på.

Alle slags

Jeg kigger på jakker, der hænger på en bøjle på et stativ i en butik. Jeg kigger på billeder af jakker til mænd, når jeg besøger en e-shop som for eksempel https://www.storedrenge.dk/ Jeg læser om jakkerne. Jeg finder ud af, om de er lavet af materialer, der er holdbare. Jeg finder jakker i den stil, som min mand kan lide. Med andre ord: Jeg foretager et scan af, hvad der er på markedet, og et scan af, hvad jeg godt kunne tænke mig, skulle være på markedet. (Fordi det er ikke altid, at jeg lige kan få den jakke, som jeg har tænkt mig.) Det kan være, at han skal have en kort jakke eller en længere jakke. Det kommer helt an på, hvad den skal bruges til. Skal han have den på, når han cykler til arbejde hver morgen? Er det en jakke, der kun skal bruges, når vi går til reception i kunstforeningen? Er det en jakke til brug om sommeren?Når alle de spørgsmål er blevet besvaret, så intensiverer jeg jagten på den helt rigtige jakke.

En fin liste

Når jeg så har fundet alle de jakker til mænd, der eventuelt lever op til kravene, så samler jeg dem sammen i en lille liste med billeder. Den liste får min mand – og han kan så lave en prioritering af jakkerne. Når han har lavet sin prioritering, så går jeg naturligvis på nettet og finder jakken. Jeg undersøger, om den kan fås i den rigtige størrelse. Og i den rigtige farve. Kan jeg få den, så køber jeg den. Kan jeg ikke få den, så leder jeg efter jakken, som står som nr. 2 på hans liste. Jeg foretager de samme øvelser mht. størrelse og farver. Jeg undersøger faktisk også, hvor stor forsendelsesomkostningen vil være. Det kan jo godt være, at jeg er nødt til at købe en jakke, der ligger på lager i udlandet. Det kan man aldrig helt gardere sig imod.

Når jeg finder den rigtige jakke til den rigtige pris, så køber jeg den. Vi venter i nogle dage på, at den ankommer. Og herefter er jeg rolig. Jeg har fundet den rigtige jakke til ham. Han er rolig, fordi han ved, at han har fået den bedste jakke, han kan drømme om. Måske er det en omstændelig proces, men det er en sjov proces.