Spring til indhold

Jordans eller Air Force?

  • 6 min read

Til hverdag består beklædningen af t-shirt, jeans, en jakke, et par Jordans 1 low. Sådan er det bare. Nogle gange kommer der også et halstørklæde med. Det kommer lidt an på, hvor råt vejret er. Men sædvanligvis bare de fire stykker tøj og fodtøj. Praktisk, nemt og bekvemt. Nu er du ikke særligt udfordrende, påtrængende eller provokerende i din påklædning. Men jeg har undret mig lidt over hvorfor det altid er de samme Jordans 1 low, du går i. Har det noget at gøre med, at du elsker de par sko – eller kan de noget, som jeg ikke er opmærksom på? Det er jo bare et par sneakers. Eller tager jeg fejl?

Jordans 1

Du har forklaret mig, at Jordans 1 low er klassiske sneakers. Ok, det har jeg forstået. Men hvorfor er den så populær? Har det noget at gøre med, at de er behagelige at have på? Har det noget at gøre med, at de sådan set både er moderne og samtidigt klassiske? Moderne – hvordan? Ja, det har noget med farverne på skoene. De fås jo i alle mulige farver. Lige fra babyblå til almindeligt hvide – men også i mange andre farver. Fx rød.

Åh, ja, men er det kun et spørgsmål om farver på skoene? Du fortæller mig, at det har også noget at gøre med, at de faktisk er meget praktiske. Og du siger også, at jeg ikke behøver at købe den dyreste model. Der findes mange Jordans 1 low, der ikke koster det hvide ud af øjnene. Du kan faktisk få dem til en pris, der svarer til, hvad alle andre sneakers normalt koster. Forskellen på Jordans 1 low sneakers og alle andre sneakers er bare, at de er lavet i rigtig god kvalitet.

Den gode kvalitet kan mærkes lige med det samme, når du tager dem på fødderne: Sålen har god affjedring. Det er muligt for foden at ånde i skoen. Den bliver ikke pakket ind i noget, der minder om en plasticpose. Og der er ikke noget, der strammer. Så det er en ideel sko. Du kan have den på hele dagen, uden at dine fødder bliver trætte. Og du kan faktisk gå meget langt med dem på. Også selv om det egentlig er en basketballspiller, der oprindeligt lagde navn til skoene. Du ved, ham der Michael Jordan.

Det er gode sko

Men ikke kun er de behagelige at have på. De er også nemme at få på fødderne. Og det spiller faktisk en rolle for mange mennesker. Det er ikke altid nemt at bøje sig for at kunne nå ned til fødderne og få snøret skoene. Et par Jordans 1 low er nemme. De har ikke så meget snøre at holde styr på, og hvis du virkeligt ikke gider at løsne snøren efter brug, så kan du da bare bruge et skohorn og trække dine Jordans 1 low på fødderne i et snuptag. Det kan blive lidt mere besværligt at gøre det samme med en af de andre Jordans modeller, som findes på markedet. Dem skal du altså snøre for at få på fødderne!

Hvis du skal have et par nye sneakers, så har du altså rigtigt mange muligheder for at finde et par, du kan lide. Du kan finde billige sneakers – og du kan finde rigtigt dyre sneakers. Det er sådan set op til dig, hvilke sneakers du vil købe. Min anbefaling er bare, at du køber et par sneakers, der er behagelige at have på fødderne – og som ikke bidrager til den der roquefort-effekt, der kan komme, når du har taget dine sneakers af efter en meget lang dag, hvor du har været i fuld gang. Lige fra morgen til aften.

Vigtige krav til sneakers

Helt konkret, når jeg taler om behagelige sneakers, så tænker jeg på følgende ting, som du skal tage i betragtning:

1: Der må ikke være noget der gnaver i din fod. Er der bare så meget som et lille tegn på, at de vil gnave sig ind lige over hælen, så skal du afvise at købe dem.

2: Der må heller ikke være noget, der strammer om fodens vrist, eller nede ved fodballen. Det kan give dig nogle uheldige vaner og faktisk ødelægge din gang, hvis du ignorerer den slags.

3: Skoen skal sidde fast på din fod. Den skal måske snøres. Det er ok. Men den må ikke sidde og klaske rundt om din fod. Du kan falde, og det kan føre til alvorlige skader.

Derfor: Skoen skal passe din fod, uden at noget strammer over vristen og uden at skoen sidder løst på foden. Ok?

Nike Air Force 1

Når det er sagt, så vil jeg gerne fortælle dig min hemmelighed: Jeg køber altid Nike Air Force 1 sneakers. Det har noget at gøre med, at den sko passer til min fod. Og ja, min fod har da ændret sig over årene. Men Nike Air Force 1 skoen har også ændret sig over årene. Fx, så har Nike introduceret Nike Air Force 1 sko med nye teknologier i sålen, i materialerne, der anvendes til fremstillingen af skoen. Man kan sige, at Nike har fulgt med tiden og de nye krav til sportssko. For Nike Air Force 1 er sportssko.

Men de er mere end det. De er også streetwear. De er også klassiske. Og ja, jeg vil hellere bruge lidt flere penge på et par Nike Air Force 1, fordi jeg ved, at jeg får kvalitet for mine penge. Mine Nike Air Force 1 går aldrig af mode.
Nævnte jeg, at de også er af rigtig god kvalitet? Jeg kan jo have et par Nike Air Force 1 i årevis. Bruge dem hver dag, uden at de går i stykker. Og ja, den komfort, jeg føler, når jeg har dem på, kan ikke slås af andre sneakers. Deres såler er jo fyldt med små luftbobler, der ligesom sørger for, at jeg ikke mærker, at jeg går flere kilometer hver eneste dag i dem. Så ja, min bedste anbefaling er: Brug hellere lidt flere penge på et par rigtigt gode Nike Air Force 1 end på et par billige sneakers, der måske gnaver lidt her og der. Du får meget for dine penge.