Spring til indhold

Julefrokost i år?

  • 3 min read

Bolden er blevet spillet over på min banehalvdel. Jeg spurgte min chef, om vi skal holde en julefrokost i år. Vi har jo ikke haft en rigtig julefrokost her i virksomheden i 2 år. Sidste år afholdt vi sådan en virtuel julekomsammen via Teams. Det var noget med, at vi hver især sad med et glas vin eller gløgg i hånden og ønskede hinanden god jul, imens vi smilte sødt til hinanden på skærmen. Det var da hyggeligt nok. Men det var da ikke en rigtig julefrokost. Sådan en af dem, hvor man mødes og spiser og drikker sammen – og er festklædt. De fleste af os sad derhjemme i joggingtøj. Der var kun en enkelt, der faktisk havde taget skjorte og slips på. Om han så havde joggingbukser på, kan vi ikke vide. Og vi får det heller aldrig at vide. Så godt kender jeg ham da.

Vil du stå for det?

Så da jeg spurgte min chef om det her for en lille uges tid siden, fik jeg bare et kort svar: ”Ja, hvis du har lyst til at stå for arrangementet.” Jeg blev lidt paf. Men jeg har valgt at tage udfordringen op. Jeg har aldrig før arrangeret julefrokoster. Men jeg tænker, at det skal være sådan en julefrokost, som vi alle sammen savner. En, hvor der sker noget sjovt. Måske noget, der kræver, at alle deltager og er aktive, inden vi skal til bords for at spise og drikke. Måske skal den involvere noget teambuilding også. Og så skal der altså være dans. Jeg kan ikke forestille mig en god julefrokost uden dans.

Lidt a la Viking Games?

Jeg har også tænkt, at jeg vil involvere min bedste kollega i projektet. Hun er noget ældre end mig og har mere erfaring, end jeg har. Så hun må vide noget om det. Jeg har tænkt mig at tale med hende om det i morgen, når vi går til frokost.
Jeg kunne forestille mig, at hun forventer, at jeg har nogle ideer til det, som vi kan diskutere. Og det er det, jeg holder mig beskæftiget med her til aften. Jeg har overvejet, om det kunne være en god og sjov idé, hvis vi får alle med på, at vi skal tage væk her fra centrum og måske begive os ud i noget teambuilding i Slagelse. Et eller andet sted så jeg nemlig tilfældigt, at man kan få sådan et teambuilding‐kursus på nogle timer nede ved Trelleborg. Måske er det sådan noget med Vikinggames som her: https://www.vikinggames.dk/  eller noget, der ligner det.

Vi skal have de bedste på banen

Jeg har ikke talt med et teambuilding-firma om det endnu. Men det er da en idé. Jeg vil først tale med min kollega om det. Hun kan sikkert også give mig et tip om, hvordan jeg skal finde ud af, hvor stort et budget jeg kan få til hele arrangementet. Det vil jo koste noget at leje en bus med chauffør. Og selve teambuilding-eventet vil også koste penge. Dertil kommer så mad og drikke og eventuelt en DJ. Og ja, bare at få input til, om eventet skal afholdes en fredag eller en dag midt i løbet af arbejdsugen vil være værdifuldt.