Spring til indhold

Klistre og foliere

  • 3 min read

Du kender godt det der ualmindeligt skønne øjeblik, hvor du får neglen ind under klistermærket og kan få det hevet af, uden at der bliver lim siddende tilbage på dåsen eller glasset. Og du kender helt sikkert til den forbandelse, du sender et særligt sted hen, når det ikke lykkes. Især hvis det er et klistermærke, der har siddet på din bil i flere måneder. Vi er jo mange, der godt kan lide klistermærker til bilen. Vi køber dem, som børn køber lørdagsslik. Men vi bliver også trætte af at se på dem. Så de skal af igen.

Typer af klistermærker

Og her er det ret irriterende, hvis du skal stå med vand og sæbe i kulden for at vaske limrester af bilen. Der findes nemlig mange forskellige typer af klistermærker. Nogle er i virkeligheden ikke klistermærker. De er lavet af folie. Sådan noget selvklæbende folie, som faktisk er nemt at få af bilen igen. Folien er bare skåret til i en eller anden form. Når det dog handler om klistermærkerne, så har det noget at gøre med hvilken slags lim, der er på undersiden. Klistermærker til bil kommer nemlig i mange forskellige typer. Nogle har permanent og fugtafvisende lim. Andre er mere medgørlige, når det handler om aftagningen. Nogle klistermærker har gummidutter, så de er nemme at tage af!

Kraftige og solide klistermærker til biler

Ok, det er noget vi ved, fordi vi er lidt nørdede med klistermærker. Men der er faktisk mange mennesker, der kører i firmabil. Og de har fået lov til også at bruge bilen til privatbrug. De ønsker måske derfor ikke altid at skilte med at de arbejder for et bestemt firma. Derfor skal de måske vælge klistermærker, der sidder diskret på bilen – eller de skal vælge folie, der er nemt at tage af bilen. Det er en smagssag. Og det er en sag, som firmaet bør tage alvorligt. Det kan nemlig være rigtigt dårlig reklame at blive set i de forkerte sammenhænge. Der skal derfor tænkes lidt, inden du kaster dig ud i at sætte en reklame på firmabilerne. Du skal vælge hvad du vil, og hvad dem, der bruger firmabilerne, må.

Du skal vælge, om der skal anvendes folie eller diskrete klistermærker. Du skal naturligvis også lige finde ud af, hvilken kvalitet reklamen skal være i: Kraftige klistermærker til biler? Tyndt folie til bil? Skal det være selvklæbende folie? Eller skal det være klistermærker, der kan tages af og sættes på igen? Udvalget er stort. Mulighederne er mange. Folie til biler kan skæres i mange størrelser og former. Klistermærker kan være nemmere at håndtere.

Så er der det med vinduesfolie

Naturligvis er der også lige et ekstra element, som du skal have med i overvejelserne: Prisen! Klistermærker er givetvis billigere. Men folie holder måske i meget længere tid. Så i længden vil det også være en billig løsning. Det, du skal gøre, er at tale med en, der ved noget om klistermærker og folie. Og ja, hvis du hælder til folie, så kan du faktisk også tale med ham om folie til vinduer. Der findes nemlig folie, der udelukkende anvendes til beskyttelse imod UV-stråler og som derfor er god solafskærmning i sommerperioden.