Spring til indhold

Kollega med stress

  • 2 min read

Jeg er en af de få mennesker, der stadig arbejder hjemmefra – fuld tid. Jeg har selv valgt det. Jeg har fundet ud af, at det virker bedst for mig på den måde. Måske har det noget at gøre med, at jeg ikke kan mærke den stress, som rammer nogle af mine kollegaer, når jeg sidder herhjemme. Jeg mødes med dem via Teams eller Zoom, og vi har et rimeligt godt forhold til hinanden. En gang hver 14. dag mødes jeg med dem sådan live inde på kontoret. På de møder får vi lige samlet de sidste løse ender op, og samtidigt får vi også planlagt, hvordan og hvorledes vi håndterer de næste to uger. Jeg er glad for, at vi har kunnet finde den løsning.

Sygemeldt med stress

Men jeg var ikke så glad efter det sidste møde, jeg var til. Jeg fik nemlig at vide, at en af de kollegaer, som jeg bedst kan lide – også på det personlige plan – er blevet sygemeldt på ubestemt tid, fordi han fik stress. Alvorlig stress. Han er i stressbehandling hos https://lifeconsulting.dk/stressbehandling, men ikke kun det. Han er også i behandling medicinsk.

Da jeg fik det at vide, blev jeg naturligvis chokeret. Han har aldrig udvist nogen symptomer, der pegede imod stress. Han har altid været så velovervejet og rolig. Og humoristisk. Det er aldrig strejfet mig, at han kunne få stress. Kender du ikke det?

Langt fra altid synligt

Der er nogle mennesker, som man kan se og høre på, og så ved man, at de er stressede. Og så er der nogle mennesker, man åbenbart slet ikke kender godt nok. De kamuflerer måske deres inderste. Eller har en eller anden mekanisme inden i sig, som gør, at de bare ikke lader andre mærke, at de har det dårligt.

Heldigvis fik jeg også at vide, at både lægen og stressbehandleren mener, at han vil komme godt igennem. De kan bare ikke sige noget bestemt om, hvor lang tid det vil tage.