Spring til indhold

Kræver vinduer

  • 3 min read

Det har været en god dag. Jeg har endelig fået taget mig sammen til at få skåret nogle af frugttræerne ude i haven ned. Jeg har også fået fejet en masse blade sammen, og fået dem smidt på kompostbunken nede bagerst i baghaven. Og ja, selvom det har været en kold og grå efterårsdag, så har jeg faktisk nydt at være på havearbejde. Jeg har ikke mærket kulden. Arbejdet med planterne har holdt mig varm. Jeg har rørt mig. På en måde, som jeg ikke plejer. Det kan jeg faktisk godt mærke. Jeg er ikke helt færdig med at gøre haven klar til vinter endnu. Vil da også fortsætte i morgen, hvis vejret holder.

Et skur med muligheder

Jeg stiller haveredskaberne ind i det lille skur, som vi har. Der er faktisk god plads i skuret. Lidt mørkt. Jeg kunne faktisk godt forestille mig, at jeg kan få plads til en lille arbejdsplads derinde. Det ville dog kræve, at der kommer lidt mere lys ind. Jeg finder en tommestok frem og begynder at tage mål af skurets væg. Vil der være plads til, at jeg får sat to nye vinduer i den?

Jeg skriver målene ned på min hånd. Går ind i huset og finder en lap papir, som jeg skriver målene på. Går ud og får et varmt, og langt bad. Det er lækkert bare at lade det varme vand bruse ned over sig. Kommer i tøjet og går i køkkenet. Jeg finder et stykke koldt kød, nogle kartofler, løg, dild, salt og peber frem. Jeg skærer og hakker. Laver min version af biksemad. Elsker at putte dild i min mad. Og jeg behøver ikke at få spejlæg og rødbeder til min biksemad. Bare helt enkelt. Og hurtigt.
Sætter mig ved køkkenbordet og finder min laptop frem.

Markedet for vinduer på Sjælland

Imens jeg spiser min biksemad, begynder jeg at undersøge markedet for vinduer. Jeg har en helt klar idé om, hvor store vinduerne jeg vil have i skuret, skal være. Jeg skriver ”Rationel vinduer Sjælland” i søgefeltet og får en masse henvisninger til forhandlere af den slags vinduer. Jeg begynder systematisk at trevle alle forhandlernes sortimenter igennem. Kan ikke rigtigt finde vinduer i den størrelse, som jeg gerne vil have. Ændrer på min søgning: ”Nye vinduer på Sjælland” og får en del, flere forhandleres sites frem – kan bedst lide dette her. Men det begynder at se lidt sort ud. Det virker, som om at der er standardmål på vinduerne.

Kan det nu passe?

Det kan da bare ikke passe. Kan det ikke lade sig gøre at få lavet vinduer i særlige størrelser? Kigger lidt på forhandlere af Velfac vinduer. Det lader til, at situationen er den samme for vinduer fra det firma. Jeg er dog overbevist om, at det ikke kan være rigtigt. Der findes jo bygninger overalt, der har mange besynderlige vinduer. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan få vinduer fra Rationel eller Velfac efter specielle mål. Jeg leder videre. Og ret langt nede på side 2 i Googles søgeresultater finder jeg et firma, der fortæller, at de kan skaffe vinduer fra Velfac eller Rationel i alle mulige størrelser. Det firma skal jeg kontakte.