Spring til indhold

Massage til sportsfolk

  • 3 min read

Mange sportsentusiaster har ualmindeligt irriterende smerter. Nogle af dem har smerter i ryggen eller lænden. Andre har haft en skade, som især gik ud over skulderen. De fleste af dem har dog et problem i foden: En hælspore. Hælsporer er nemlig ikke altid en lidelse, der er medfødt eller fremkommet på grund af forkerte sko. En hælspore kan opstå, fordi sportsmennesket simpelthen har været for entusiastisk. Han, eller hun, har simpelthen ikke respekteret, at kroppen har grænser. Et menneskes krop er ikke en bilmotor.

Den komplekse krop

Den består af knogler, nerver, sener, muskler, brusk og andet væv. Og oplever kroppen en overbelastning, så forsvarer den sig ved at give dig signaler om, at det gør ondt. Et eller andet sted. Fx nede under hælen – eller oppe i skulderen. I tilfældene med hælsporer, ser vi ofte, at de er blevet fremkaldt af overdreven belastning af fodens ’trædepuder’: Hælen og fodballen. Måske løb du meget under fodboldkampen – og nu kan du ligesom mærke, at der ligger en lille sten i din sko. Det gør der bare ikke.

Hælsporer er en hyppig skade

Din hælspore, som i virkeligheden har været under udvikling i længere tid, har udviklet sig til at blive til en lille ’ekstra’ knogle under hælen, som du nu kan mærke. Dette er en alvorlig tilstand, og du bør søge hjælp hos en fysioterapeut, som har specialviden om hælsporer.

Hælsporer kan du nemlig godt komme af med, så du kan gå og løbe igen. Du skal bare være indstillet på, at det kan tage tid – og at du skal følge de anvisninger, som fysioterapeuten giver dig. Det er en skrøne, at en hælspore er uhelbredelig!
Du skal dog væbne dig med tålmodighed.

Massage indgår i behandlingen

Behandling af hælsporer inkluderer nemlig både hvile, genoptræning og eventuelt også dybtgående massage. Den – behandlingen – behøver ikke altid at blive baseret på operationer, indlæg i skoene og kraftigt forbrug af smertestillende medicin. Jo, du hørte rigtigt. Massage bliver faktisk brugt i behandling af hælsporer. Det er nemlig sådan, at dybtgående massage kan styrke de muskelpartier, som du skal bruge til at kunne bøje foden med. Og der er mange muskelsæt i din fod. Flere end du tror. Nogle af dem skal styrkes, så de kan aflaste de beskadigede sæt. De beskadigede sæt skal bringes tilbage i form. Så at sige.

Derfor skal du finde en fysioterapeut, der også tilbyder massagebehandlinger som her. Der findes mange fysioterapeutiske klinikker, der har denne form for dybtgående massage i København. Du skal bare finde dem. Og det gør du jo nemmest ved at søge efter dem på nettet. Det er ikke særligt svært.

Du skal bare åbne din browser og taste ind i søgefeltet. Vupti, så får du henvisninger til forskellige klinikker med massage i København. Herfra er det så dit ansvar at kontakte de klinikker, som du mener, er bedst. Og det kan du jo ofte få et ret hurtigt indtryk af. Dels via deres placering i søgeresultaterne. Dels via andre patienters referencer på Trustpilot eller på selve sitet – dér kan du se, hvad andre har skrevet om behandlingen, de har fået. Og uanset hvad: Det er 100% forkælelse af kroppen!