Spring til indhold

Ømme muskler efter sport

  • 3 min read

Du kender det, måske godt. Den der følelse, når du vågner op efter en lang og dyb nattesøvn – og du kan bare ikke få benene ud af sengen. Du er øm. Træningen i aftes var hård. Men god. Du kom hjem. Adrenalinen cirkulerede stadig i din krop, imens du lagde dine børn i seng. Du var kåd, glad og følte dig i topform. Og nu ligger du her og føler dig 100 år gammel. Du ved, at du har trænet for meget. Og du ved også, at du bare skal op, fordi en ny dag begynder. Du har et arbejde, der skal passes. Og du ærgrer dig over det. Men ved du, at der er en løsning på det problem, som du åbenbart oplever et par gange, måske flere gange, om ugen?

Recovery Boots

Den løsning hedder Recovery boots. Det er sådan, et par ’sleves’ kan man kalde det, som du trækker på benene ligesom et par almindelige støvler. Forskellen er dog, at Recovery boots har indbygget en mekanisme i sig, som ligesom kan give massage til de lange, trætte og ømme ben. De gør en stor forskel, fordi de faktisk kan sørge for, at dine muskler restituerer sig hurtigere, end hvis du bare lod dine ben hvile. Og tiden, som du skal have dem på, er ikke særlig lang. Du kan bruge dem i få minutter eller længere tid. Det kommer helt an på hvor hård træningen har været. Og selvfølgelig også på, hvor længe du selv vil have dem på. Du kunne fx vælge at bruge dem i 10 minutter lige efter træningen – imens du ligger på sofaen, og den lille kommer for at vise dig, hvad han har lavet i børnehaven i dag.

Nemmere at komme sig

Som atlet og som familiefar bør du tænke over at bruge Recovery boots. De vil nemlig formindske risikoen for, at du får skader under træningen. Og sker det alligevel, er det nemmere at komme over dem med hjælp af en såkaldt massagepistol: https://optimasport.dk/collections/massagepistol

Vi ved alle, at vores træning er vigtig. Vi tager tid til den. Vi har lavet arrangementer i familien, så vi kan få tid til den. Men har vi også tænkt på de nødvendige tiltag, vi skal indføre, for at der ikke sker ulykker, eller at konflikter opstår i hjemmet efter træningen? Et par Recovery boots kan hjælpe til, at der ikke opstår konflikter i familien, fordi de hjælper til, at du får en hurtigere restitution af dine benmuskler.Jeg tænker, at især maratonløbere, som du og jeg vil kunne få god brug af sådan et par ’sleves’.

Nærmest en slags massage

Et par Recovery boots kan programmeres, så du får den ’massage’, som du har brug for på dine ben.

Massage af ømme ben

Og de er faktisk nemme at betjene. Du kan programmere dem, så de er klar til dig, når du kommer hjem efter den hårde træning. Du skal bare trække dem på dine ben. Og så nyde tanken om, at i morgen har du ikke de, der evigt tunge ben, som bevirker, at du helst bliver liggende i sengen. Nej, selvom du er atlet på topniveau, så er der ikke nogen undskyldning for ikke at bruge Recovery boots. Tværtimod.