Spring til indhold

På byggepladsen

  • 3 min read

Vi har rimeligt travlt her på byggepladsen. Vores sjakformand er efter os. Han vil gerne have, at vi får sat alle vinduerne oppe på 5. etage ind i dag. Og det burde vi kunne nå. Vi er 3 til at gøre arbejdet. Og vi har fået god hjælp af den lille materialeplatform, som vi kan sende op og ned, når vi har brug for flere materialer. Egentlig burde vi være 4, som arbejder her. Men ham vores dovne kollega er gået til frokost. Han sagde, han var sulten. Og en sulten håndværker er ikke en god håndværker. Så vi bad ham om at tage fri i en halv times tid, så han kan spise noget. Lige nu er han ingen steder at se, og han har allerede været væk i 3 kvarter. Vores sjakformand er sur. Han siger ikke noget, men vi ved det bare. Vi arbejder på højtryk. Det går tjept. Vi er ved at sætte de sidste vinduer på bagsiden af bygningen ind og skal derefter i gang med forsiden. Vi skal nok nå det.

Han har lejet et hejs

Jeg stiller mig ind på materialeplatformen og sender den ned. Vi har brug for flere materialer. Det er min tur til at hente dem. Jeg står tålmodigt stille, imens platformen glider ned. Hvor var det godt, at vores sjakformand fik overtalt vores chef til at leje materialeplatformen. Ok, den er ikke så hurtig som det andet hejs, han har lejet hos https://unihejs.dk/profil/, men det er ok. Jeg når ned. Går hen og beder om hjælp til at transportere vinduesrammer og mursten hen til platformen. Jeg ser vores kollega dukke op. Han skynder sig ikke. Det kan jeg også se. Jeg råber til ham, at han skal skynde sig. Han lader, som om at han ikke hører mig. Går om bag ved bygningen. Ryger en cigaret. Jeg gider ikke at råbe på ham. Jeg har fået materialerne ind i platformen, og jeg kører op til 5. etage. Vi får hurtigt læsset materialerne ind. Og så går vi i gang med isætningen af vinduerne.

Send materialeplatformen ned

På et tidspunkt kan vi høre vores kollega råbe op til os. Vi skal lige sende materialeplatformen ned, så han kan komme op til os. Jeg sender den ned til ham. Tænker, at det må være 2 eller 3 cigaretter, der er blevet røget. Det har taget ham lang tid. Og hvorfor bruger han ikke hejset på den anden side? Det er jo sat op lige der ved siden af, hvor askebægeret er sat op.

Tilbage til arbejdet

Jeg går tilbage til arbejdet. Vores kollega dukker op. Han har taget burgere med til os. Vi spiser dem. Ingen af os taler. Vi er sultne. Vores kollega venter på, at vi får spist burgerne. Vi smider affaldet i posen, han kom med. Går tilbage til arbejdet. Får sat de sidste vinduer i. Det går hurtigere, når vi alle sammen er i gang. Lige inden fyraften er vi færdige. Vi tager posen med affaldet med os. Stiller os ind i den lille materialeplatform og bliver hejset ned. Jeg smider posen i skraldespanden. Vi hilser og tager hjem.