Spring til indhold

På skole i Office

  • 3 min read

Det er altså ikke altid nemt at starte på et nyt job. Det kan være et stort pres at skulle møde en masse nye mennesker. Det kan være et pres bare at vide på forhånd, at du bliver sendt på et af de der Microsoft Office kurser, fordi du skal håndtere nogle projekter, hvor du skal arbejde med nogle applikationer, som du ikke kender. Det er klart, at nervøsiteten er til stede. Men tænk på, at du har fået jobbet, fordi din nye arbejdsgiver tror på, at du er den rette person til at udføre jobbet. Han eller hun har valgt at investere i dig.

Et godt kursus

Og han eller hun har valgt at sende dig på et Microsoft Office kursus lige fra starten af, så du kommer godt fra starten på arbejdspladsen – det bliver hos Peoplenet. Det er da flot. Og du er bestemt ikke den eneste, som har været i den situation. Faktisk er du et privilegeret menneske, fordi du får nogle kvalifikationer, som mange andre mennesker ikke får. De fleste af os er jo mere eller mindre selvlærte i, hvordan vi bruger fx Excel eller PowerPoint i vores Microsoft 365 pakke, som vi abonnerer på. Vi ved sjældent, hvordan de to applikationer bliver brugt maksimalt og mest effektivt.

Det kan være, at vi ganske langsomt lærer det, fordi vi er interesserede i at finde en løsning på et problem, som opstår. Måske har vi slet ikke behov for at lære det. Måske har du heller ikke brug for at vide, hvordan du bruger alle Office pakkens applikationer maksimalt. Men du vil takke din chef den dag, hvor du indser, at fordi du kom på et af de Microsoft Office kurser, så ved du, hvordan du kan løse et problem meget hurtigt. Og ja, selvom det måske ikke kan siges at være direkte relevant viden inden for dit speciale, at du ved, hvordan du skal arbejde effektivt med fx Microsoft Excel, så er det en kvalifikation, som du måske får gavn af på et senere tidspunkt i din karriere.

Lærdom er en gave

Du har med andre ord fået en god gave af din chef. Du har fået indsigt i, hvordan du arbejder effektivt – på ganske kort tid. Måske på en brøkdel af den tid, vi andre har brugt på bare at lære applikationen at kende, så vi kan udføre arbejdet tilfredsstillende. Det skal du være glad for. Og ja, der vil sikkert være en anden medarbejder på din nye arbejdsplads, som også har været på et Microsoft Office kursus, inden han eller hun startede på virksomheden.

Du skal måske prøve at tale med ham eller hende, hvis du nu ikke helt kan huske, hvad du lærte på det specifikke Microsoft Office kursus, som du fulgte. Det er jo en masse viden, du får – og det er helt forståeligt, hvis du skal have lidt hjælp i begyndelsen. Det er der ikke noget forkert i. Og det vil dine kollegaer også godt kunne forstå. Så læg det pres, du føler fra dig. Vær glad for, at du skal på kursus, så du kommer godt ind i arbejdsprocessen – lige fra starten.