Spring til indhold

Påkørt bagfra

  • 3 min read

Nå, påsken er overstået. Det har været skønt med nogle fridage, hvor det har været muligt for dig bare at ligge på sofaen og se gamle bibelske film. Du ved alle dem der om Moses og Abraham, Jesus og Maria. Men nu er det nok. Nu gider du ikke at se flere klip i nyhederne om, hvordan påsken er blevet fejret rundt omkring i verden: Paven, der holder gudstjeneste, filippinere, der pisker sig selv i håbet om at få et bedre liv. Osv. Nej. Nu vil du ud at opleve foråret. Derfor læsser du hele familien ind i bilen. (Undtagen din store datter – som hellere vil være derhjemme og sumpe foran sin mobil med beskeder til veninderne.)

Afsted det gik

I kører derfor afsted. Tanken er, at I skal en tur i skoven. Og ved rødt lys sker der så det, at en uopmærksom bilist kører op i din bil – du mærker et kraftigt puf i ryggen og nakken. Det samme sker også for din partner. Jeres lille barn, som sidder i sædet bagved, mærker heldigvis ikke noget. Du stiger ud fra bilen. Ham, der kørte op bag i jer, er allerede kommet ud af sin. Lidt svimmel og meget forskrækket tjekker du, om der er sket noget med din bil. Der er en god bule og nummerpladen, er ligesom blevet skubbet helt ind. Ham, der kørte op i dig, undskylder meget. Han var ved at tekste til sin kæreste og så først det røde lys for sent. Han giver dig sit telefonnummer og nummeret til sit forsikringsselskab. Han er ked af det. Har lidt travlt. I skilles.

Starter med voldsom hovedpine

Samme aften får du ualmindeligt ondt i hovedet. Du har faktisk erfaring med migræne. Det er ikke den samme hovedpine. Så du ringer til lægen, som dagen efter konstaterer, at du har fået et piskesmæld – og det skal du have fortalt forsikringsselskabet og din advokat om. Hurtigst muligt. Lægen vil skrive en recept til dig, så du kan få noget smertestillende, men han gør også opmærksom på, at piskesmæld kan medføre andre forandringer i din krop. Du skal derfor være opmærksom i de kommende uger og hver gang du bare er i en lille smule i tvivl, så skal du komme, så han kan tjekke dig. Han skriver alt ned i din journal.

Erstatning for piskesmæld

Det er en super læge, du har! For du får brug for hans journaler. Det er nemlig, sådan at hvis du har fået et piskesmæld, så kan det være en ret hård kamp med forsikringsselskaberne at få erstatning. Piskesmæld kan nemlig ikke fotograferes, sådan som fx et knoglebrud kan. Det kan heller ikke scannes, sådan som en inflammation kan. Det er derfor nødvendigt, at alle forandringer, der sker i din krop som følge af piskesmæld, bliver skrevet ned i din læges journal over dig. Han beskriver dermed din sygdomshistorie, som vil være grundlaget for den erstatning, du har krav på. Læs denne her for mere info.

Du skal derfor ikke kun gå til lægen, når du har fået et piskesmæld. Du skal også have fat i en dygtig advokat, der ved noget om trafikulykker, og hvad der skal til for at få forsikringsselskaberne til at acceptere det rimelige krav, du har på erstatning.