Spring til indhold

Skilsmisse og bodeling

  • 3 min read

En skilsmisse er aldrig morsom. Det er en lang proces, der har store omkostninger. Både følelsesmæssige og økonomiske. Er der børn involveret i skilsmissen, så kan det blive til en katastrofe. Det kommer selvfølgelig an på omstændighederne, I har. Og hvor enige I faktisk er om, at en skilsmisse er det rigtige for, at alle familiemedlemmernes liv kan fortsætte på rimelige vilkår.

Skilsmisseadvokat

Hvis I nu ikke er helt enige om, at en skilsmisse er det rigtige, så kunne det måske være en god idé, hvis I først kontakter en parterapeut. Og derefter en skilsmisseadvokat. Parterapeuten vil selvfølgelig forsøge at løse op for de knuder i jeres forhold, som har ført til idéen om skilsmisse. Skilsmisseadvokaten vil kunne fortælle jer om konsekvenserne af skilsmissen.

Bodeling

Hvad der skal ske. Fx sådan noget som, hvordan en bodeling ved skilsmisse skal ske. Han vil kunne forklare jer om vilkårene for forældremyndighed. Han vil naturligvis også råde jer, så godt han kan – og skønner, så I kommer ud på den anden side af skilsmissen med et rimeligt forhold til hinanden. Nej, det er bestemt ikke nemt at skulle skilles. Det er da også derfor mange af jeres familierelationer vil fraråde jer det. De vil sikkert fortælle jer, at I er inde i en krise. De vil fortælle jer, at alle forhold kommer i krise – og at I skal arbejde for at komme igennem den. Men det lykkes ikke alle at arbejde sig igennem en alvorlig krise i forholdet. Og det ender med skilsmisse. I gennemfører derfor skilsmissen – og så kommer der nye spørgsmål og problemstillinger:

Hvordan kan du søge om fuld forældremyndighed?

Hvordan skal du forholde dig, hvis du ikke må være sammen med dine børn? Og ja, her er det muligvis løsningen, hvis du finder en advokat, der ikke kun ved meget om skilsmisser, men vægter at finde én, der har speciale i samværssager. Du kan fx søge på Google: ”Advokat samværssager”. De findes. Og de kan sikkert hjælpe dig til at få lov til at være sammen med dit barn. Måske opnår I ikke helt det resultat, som du håber på. Men det er ofte et spørgsmål om, at du skal bevise, at du kan overholde aftaler og regler, der er sat for samværet. Og kan du overholde reglerne og aftalerne over en bestemt periode, så er der intet, der hindrer dig i at få ændret på reglerne. Her skal du naturligvis have fat i advokaten, der ved alt om samværssager igen. Men da han kender dig og din sag, så vil han eller hun kunne hjælpe dig videre. Og det skal du ikke underkende.

Og hvis du vil have en anbefaling, så går den ud på, at du skal vælge en advokat i samværssager, der ikke har været involveret i selve skilsmisseprocessen. Der skal nemlig ofte sættes ret hårdt ind i den slags sager. Det vil derfor fritage advokaten fra at tænke på, hvad din tidligere partner har haft af argumenter for, at du ikke skulle have lov til at se dit barn. Dette vil medføre en mere logisk sagsførelse. Uden følelsesmæssige argumenter og vinklinger.