Spring til indhold

Skolet med foredrag

  • 2 min read

I eftermiddag skal vi til foredrag. Det er sådan et fyraftensmøde, vi har. En gang om måneden. Vi – dvs. nogle af virksomhedens ansatte, og jeg – går vi til de der møder. Det er hyggeligt. Vi går ofte ud og spiser sammen efter mødet. Sidste gang vi var til møde, og der var foredrag, var det et ret kedeligt foredrag. Det handlede om at rejse alene oppe nord for polarcirklen. Foredragsholderen var ikke så rutineret og meget nervøs. Det hjalp lidt på hendes nervøsitet, efterhånden som hun fik vist os nogle slides med smukke naturbilleder.

Vi hjalp

Vi forsøgte også at hjælpe hende over sin nervøsitet ved at stille interesserede spørgsmål om, hvad de lokale bruger de bær, de samler om sommeren til og sådan nogle spørgsmål. Jeg tror ikke, at hun havde en helt klar idé om, hvad hun egentlig ville fortælle os. Hun var sød, men det var altså ikke så interessant at se billeder af rensdyr og bær. Vi har set lignende og bedre billeder af dem i dokumentarfilm.

Jeg håber ikke, at foredraget i eftermiddag bliver lige så kedeligt. Det er vistnok et foredrag om arbejdsglæde. Jeg håber sandelig, at der kommer nogle fakta om arbejdsglæde frem. Hvad er arbejdsglæde egentlig? Er det glæden over at vide, at man tjener nogle penge, som man kan bruge til hvad som helst i sin fritid? Eller er det noget med personlig udvikling? Selvrealisering, som de siger. Hvad er det? Handler det om at trives i sin hverdag – på arbejdspladsen? Eller handler det om, at man er glad, fordi man ved, at man er effektiv – og måske ligeglad med alt andet?

Spørgsmål til taleskriveren

Det kan faktisk godt gå hen og blive et spændende foredrag. Jeg har da allerede nogle spørgsmål, jeg vil stille foredragsholderen. Håber ikke, at det vil ødelægge det for ham eller hende, hvis jeg afbryder og spørger. Han er jo også kendt som en helt formidabel taleskriver – så mon ikke det er OK.