Spring til indhold

Verdens bedste mikrofon

  • 3 min read

Min bedste ven og jeg er i gang med et nyt projekt. Det er mest for sjov. Men hvis det kan udvikle sig til noget stort, så vil vi senere hen udvide det med en mere aktiv og meget mere ’levende’ kanal på YouTube. Det handler om, at vi er ved at lave en podcast. En hel serie faktisk. Den handler om fodbold. Vi har en idé om, at vi vil optage interviews med kendte fodboldspillere fra alle klubber i Danmark og få deres historier og drømme som fodboldspillere, men også deres mening om aktuelle emner. Fx politik, skandaler, andre fodboldspillere mv. Tanken er, hvis vi får mange lyttere til vores podcast, at vi også senere hen vil lave videoer, som vi uploader på YouTube, der viser fodboldspillerne i aktion under træning og kampe. Som det er nu, har vi planlagt kun at uploade lyden fra podcastet med et enkelt billede (en thumbnail).

Han er i Jylland

Min kammerat bor i Jylland. Vi mødte hinanden på efterskolen sidste år og fandt ud af, at vi arbejder godt sammen. Så selvom jeg selv bor her i Roskilde, så taler vi dagligt sammen. Enten via Skype eller Teams. Vi har bare et problem. Min vens lyd er meget dårlig. Det lyder faktisk, som om at han sidder og taler med en spand over hovedet. Der er meget rumklang. Eller også er det noget med mikrofonen i hans computer. Og det er altså et problem, som vi skal have løst, inden vi udsender vores første podcast.

Studiemikrofon gør forskellen

Selv har jeg en god studiemikrofon, som jeg bruger. En Shure SM7B. Jeg fik den af mine forældre i fødselsdagsgave for en måned siden. Den har virkeligt forbedret lyden fra min side. Og jeg har da også anbefalet, at min ven køber sådan en. Det skal jo gerne lyde godt det, vi udsender offentligt.Den er helt genial!

Han er ved at spare sammen til én mikrofon, der kan tage noget af al den rumklang væk. Der findes nogle mikrofoner, der ligesom filtrer støj og rumklang væk. Jeg håber virkeligt, at han snart får købt den, så jeg ikke sidder alene med interviewene af fodboldspillerne.

Vi har jo måttet dele arbejdet op imellem os, indtil han får den mikrofon. Han har derfor lavet hele manuskriptet for interviewet med fodboldspillerne. Han har sendt det til mig. Jeg kan se, hvad jeg skal spørge dem om, og hvad jeg skal kommentere på de svar, de muligvis giver. Og ja, han har også sendt mig en liste over, hvornår jeg kan ringe til nogle af fodboldspillerne op og få interviewet med dem.

Han har prøvet min Shure

Min opgave har så været at skrive vores intro og vores outro til podcastet. Det har været ret svært. Men jeg synes, at vi fik styr på det, da min ven var på besøg i sidste weekend. Han fik prøvet min Shure SM7B mikrofon og var ret imponeret af den. I det mindste er det ham, der taler under podcastets intro og outro. Og så er det mig, der taler under interviewet. Jeg har også påtaget mig at sætte de forskellige lydklip sammen, så det hele, lyder som det skal.