Spring til indhold

Vi udskiftede vores varmepumpe i sommerhuset

  • 3 min read

For få måneder siden blev Mona også pensionist, og den dag havde vi ventet på, for så kunne vi flytte op og bo i sommerhuset hele året rundt. Vi fandt dog hurtigt ud af, at der skulle laves nogle ændringer, hvis vi skulle bo der om vinteren også. F.eks. skulle vores luft til luft varmepumpe udskiftes med en luft til vand varmepumpe.

Panasonic luft til luft varmepumpe

Vores gamle Panasonic luft til luft varmepumpe til en pris af kun 12.000 kr., havde gjort det fortrinligt gennem de sidste 8 år. Jeg vil nærmere sige, at vi havde slet ikke kunne undvære den! Via appen kunne vi indstille graderen, så om vinteren satte vi den til 15 grader, så vandrørene ikke frøs til.

Derudover fungerede luft til luft varmepumpen også som aircondition på de varme sommerdage. Så i stedet for at sprøjte varm luft ud, kom der i stedet dejligt køligt luft ud i hele huset. Og ikke nok med det, så havde pumpen en SCOP værdi på hele 5, hvilket vil sige, at for hver 1 kWh el forbrug, fik vi 5 kWh varme retur. 

Nå, men en luft luft varmepumpe kan som bekendt ikke opvarme brugsvandet og vandet til radiatorerne, så vi var tvunget til at udskifte den. Heldigvis var den nem at sælge brugt i DBA, så efter 4 dage blev den solgt til en pris af 4.350 kr. 

Panasonic luft til vand varmepumpe

For at få opvarmet brugsvandet var vi altså nødsaget til at få købt en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Prisen på jordvarmen lå i omegnen af 200.000 ifølge JORDVARMEANLÆG.dk guiden, så det slog vi hurtigt ud af hovedet igen.

I stedet gik vi ganske enkelt ind på varmepumpeguiden – Bedste-varmepumpe.dk – og indhentede 3 gratis tilbud på Panasonic luft vand varmepumpe, hvor den billigste pris blev 96.550 kr inkl. montering.

Varmepumpemontøren kom allerede 3 dage efter og begyndte at installere varmepumpen. Monteringen tog knap 2 dage, og så var vi ellers kørende med dejligt varme radiatorer og varmt vand i hanen. 

Jeg kan kun sige én ting; Mona og jeg nyder hinandens selskab i det lune sommerhus. Vi har snakket om, at vi skal til sydens sol og sommer senere på året, men det er ikke sikkert, at vi gør, da vi bare nyder det her i Blokhus. 

Måske kører vi i stedet til Løkken eller til Bad Segeberg, hvor vores ven, Thomas, elsker at komme. Måske møder vi så Thomas i Möbelkraft, hvor han nyder at gå og kigge på nipsting til hans bolig.

Læs mere på Ugeavisen.dk