Spring til indhold

Virker stressbehandling?

  • 2 min read

Der er noget, der går dig på. Det er, som om at du ikke helt kan finde en god rutine i dit liv. Der sker for mange ting – og du har ligesom mistet overblikket. Det gør dig faktisk lidt bange. Du kan godt lide at have overblik. Du kan godt lide at have kontrol over tingene. Ikke at forstå sådan, at du vil bestemme alt og over alle. Du vil bare gerne kunne være forberedt, hvis noget går galt. Og når du ikke kan forberede dig på det værste, så bliver du angst. Du er måske på vej ud i et spor, som kan være meget usundt?

Ikke alt kan forudses

Det er jo ikke muligt at forudse alt. Du kan ikke gardere dig imod ulykker. Og du kan heller ikke altid forudse, hvad andre mennesker vil gøre. Hvis du går rundt og tænker på problemer – der ikke eksisterer endnu, eller bare forestiller dig, at der kan komme problemer, så kunne det altså godt tænkes, at du er ved at udvikle tvangstanker – og det skal du gøre noget ved. Tvangstanker er et tegn på stress. Stress er farligt. Også selv om de siger, at stress i sig selv ikke er en sygdom.

Søg effektiv behandling

Hvis jeg var i den situation, som du er i lige nu, ville jeg søge efter stress behandling der virker. Allerede nu, hvor du endnu ikke er syg – eller stresset. Og hvorfor det? Fordi det er altid bedre at forebygge, end det er at kurere eller at reparere! Stress behandling behøver nemlig ikke altid kun at have kurerende karakter. Faktisk fungerer stress behandling bedre, hvis du kommer ind i et forebyggende forløb.

Der er bestemt ikke noget galt i, at du taler med en stresscoach om din urolighed, og at du ikke føler, at du er i kontrol med dig selv og dit liv. Tværtimod: Stresscoachen vil fortælle dig, at du gør det rigtige: Tager ansvar for dit liv og sørger for at få det godt.