Spring til indhold

GT er en yuppie drink

  • 3 min read

Der var engang et begreb. Det er måske 20 – 30 år tilbage. Det kan jeg ikke helt finde ud af. Begrebet hed: ”Yuppie”. Det var sådan et begreb, der blev brugt til at betegne en person, som stræber i sin karriere. Et eller andet sted har jeg læst, at det er sådan en forkortelse af ordene for Young Urban Professionals. Altså et begreb, som betegner et menneske, der er ungt, stærkt, godt på vej i karrieren og med en god økonomi. Ok, så langt så godt.

Gin og tonic

Det begreb blev i den grad sat i sammenhæng med en særlig drink, som rigtigt mange mennesker også i dag nyder. Nemlig gin og tonic. Gin og tonic bliver stadig omtalt om yuppiernes favorit. Måske fordi det – dengang begrebet lige kom frem, var meget populært at gå på eksklusive barer og få netop den drink. Og det var kun yuppierne, der havde råd til at købe den dengang dyre drink på en eksklusiv bar. Vi andre, som bare var almindeligt arbejdende mennesker, havde ’kun’ råd til et glas vin eller en øl.

Sådan er det heldigvis ikke længere. For det første hører man ikke så meget om yuppier længere. Vi hører om millenials og fire-generationer. Og for det andet har vi faktisk råd til at købe en flaske gin og nogle flasker tonic, så vi selv kan lave vores egen Gin and Tonic.

Meget populær drink

Og ja, hvis du bare går ind på din Facebook (Meta?) konto, og kigger på billeder som dine venner har uploadet, så vil du helt sikkert se, at ca. 50 % af dem på et eller andet tidspunkt har uploadet et billede af et glas, hvori der er gin og tonic. Sikkert med en lille tekst, der siger noget i retning af ”… nyder en GT på terrassen … ”. Og det er en dejlig drink. Helt klart. Kølig. Smagfuld. En kraftig smag – du ved: Enebær. Som regel helt gennemsigtig. Ikke farvet, eller noget i den dur.

Dansk økologisk gin hitter

Men ved du, at man i dag kan købe gin med farve? Du kan faktisk købe en dansk og økologisk gin, som er pink! Det er en rigtig flot pink farve. Naturligvis sætter den tankerne i retning af sommer og lune eftermiddage, hvor man netop sætter sig på terrassen for at nyde en drink efter en lang uge på arbejdet. Den er vistnok brygget på hindbær – eller er det tranebær?

Det må være derfra den fine, lyserøde farve, kommer. Absolut en unik dansk gin. Og absolut et festligt indslag, hvis der skal være lidt fest – eller hvis I har gæster til middag. Den kan sagtens blive til en god Gin and Tonic. Du skal måske bare sørge for, at den tonic, du bruger, også er pink. Og det kan du sagtens få. Hvis du ikke har set den lyserøde danske gin i supermarkedet, men gerne vil prøve, den, så foreslår jeg, at du går på nettet og køber den derfra. Den er festlig. Og ja, hvis du foretrækker den traditionelle gin og tonic, så er det naturligvis den, du skal holde dig til.